DPD investeerib 250 uue pakiautomaadi püstipanekusse viis miljonit eurot

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DPD pakiautomaat ja kulleri auto. Foto on illustratiivne.
DPD pakiautomaat ja kulleri auto. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

E-kaubanduse jätkuvat kasvu arvestades lisab logistikafirma DPD järgmise kahe aasta jooksul Baltimaadesse juurde rohkem kui 250 uut pakiautomaati ning investeerib ligi viis miljonit eurot. 

Juba järgmise aasta jooksul paigaldab DPD Baltikumi vähemalt 120 uut pakiautomaati – 50 Eestisse, 20 Lätti ning 50 Leetu. Käesolev investeeringu plaan viiakse lõpuni 2019. aasta jooksul. Kokku investeerib DPD järgneva kahe aastaga Baltikumi pakiautomaatide võrgustikku ligi viis miljonit eurot.

«Andmed meie viimastest uuringutest näitavad, et pakiautomaate eelistatakse eraisikute uksest-ukseni kullerteenuse kõrval selgelt rohkem ja see trend on kasvamas. Seepärast on meil ka kavas tõsta jõuliselt investeeringuid pakiautomaatide võrgustiku arendamisesse,» selgitas DPD tegevjuht Rainer Rohtla.

DPD-l on hetkel Eestis kokku 127, Lätis 139 ja Leedus 91 DPD pakipunkti. Kantar TNSi tehtud ja DPD tellitud uuring e-ostjate harjumustest viidi läbi 22 Euroopa riigis 2017. aasta suvel. Eestist osales uuringus 805 inimest.

DPD Eesti on siseriikliku ja rahvusvahelise kullerpostiteenuse osutamise turuliider, mis teenindab Eestis nii era- kui ärikliente ligi 200 kulleri ja enam kui 180 sõiduki abil ning annab lisaks tööd 127 inimesele.

Eestis omab DPD ligi 130 Pickup punkti, millest 24 on automaadid, kaheksa pakirobotid ning ülejäänud pakipoed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles