Microsoft ostab Skype'i 8 miljardiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype
Skype Foto: SCANPIX

Microsoft oli eile õhtul lõppjärgus Skype’i ostmise läbirääkimistega, ühe lähedalseisva allika sõnutsi võidakse tehing avalikustada juba täna.

Kuna kõik üksikasjad polevat veel paigas, võivat teadaanne siiski viibida. Allika sõnul võib Skype’i väärtuseks – võlad kaasa arvatud – kujuneda ligikaudu 8,5 miljardit dollarit.

Üks teine olukorraga kursis olev isik ütles aga veidi hiljem, et kõik ülevõtmise üksikasjad on paigas.

Kui tehing teoks saaks, oleks tegemist Microsofti kõige agressiivsema sammuga internetti. Firma seisab oma peamise Windowsi-äri osas silmitsi suurte väljakutsetega ja pürgib seetõttu lisaks internetile ka kommunikatsiooni ja meelelahutuse valdkondadesse.

Microsofti viimane suurem tehing oli internetireklaami ettevõtte Aquantive’i ost aastal 2007 vaid 6 miljardi dollari eest.

Microsoft keeldus kommentaaridest, Skype’i esindajatega ei ole seni õnnestunud kommentaaride küsimiseks ühendust saada.

Skype kandis 2010. aasta osas ette 7 miljoni dollari suuruse kahjumi, käive oli 860 miljonit dollarit.

Firmal on olnud raskusi lisade leiutamisega oma tasuta audio- ja videokõnede teenustele, mille abil käivet võiks kasvatada.

Skype võib küll hoobelda ligikaudu 145 miljoni kasutajaga kuus, kuid vaid alla 10 miljoni neist maksavad millegi, tavaliselt tavatelefonile tehtud või neilt vastuvõetud kõnede eest.

Keskmine igakuine kasutajate arv kasvas mullu ligi 40 protsenti.

Väga võimalik, et Microsoft läheneb Skype’i ostule väga ettevaatlikult. EBay, mis Skype’i 2005 aastal ära ostis,  ei suutnud internetisuhtlust ja -ostlemist edukalt ühendada ja  lubatud kasumid jäid tulemata. Lõpuks kirjutas firma Skype’i investeeritud raha korstnasse ja müüs grupi erainvestoritele.

Copyright The Financial Times Limited 2011. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles