ERR.ee: Eesti kõige multikultuursemaks ettevõtteks valiti Arktik

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuminister Urve Palo..
Rahvastikuminister Urve Palo.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahvastikuministri büroo valis Eesti kõige multikultuursemaks ettevõtteks külmutatud toiduainete müügiga tegeleva firma Arktik.

Arktikus töötab kokku seitsmest eri rahvusest inimesi, kolmandik töötajatest on mitte-eestlased, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Arktiku töötajate sõnul neil mingit keelebarjääri küll ei ole.

Kõige rahvusvahelisem Eesti firma Skype, kus on esindatud 25 eri rahvust, rahvastikuministri büroo poolt korraldatud konkursil ei osalenud.

Rahvastikuminister Urve Palo arvab, et ka Eestis on veel piisavalt kasutamata tööjõudu ja need inimesed tuleks tema arvates tööle rakendada kõigepealt.

«Me peaks olema siiski väga ettevaatlikud kolmandatest riikidest oluliselt sisse tuleva tööjõu suhtes, sest meie ühiskonna lõimumisvõime ei ole väga suur,» ütles Palo.

Sel aastal on Eestis töötamiseks migratsiooniametilt luba taotlenud kolmandatest riikidest 544 inimest, ära öeldi ainult 14-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles