Atonen ähvardas riiki kohtuga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post
Eesti Post Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen ütles tänasel pressikonverentsil, et kui riik ei võta midagi ette universaalteenuse kohustuse leevendamiseks, võib ettevõte oma õiguste kaitset kohtus nõuda.

Atonen ning Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas tutvustasid täna korraldatud pressiüritusel ettevõtte majandustulemusi. Möödunud aastal oli ettevõtte käive 53,2 miljonit eurot ja kasum 7,2 miljonit eurot.

Samas sai ettevõte universaalpostiteenusega 0,8 miljonit eurot kahjumit, mis nii Atoneni kui Kärmase sõnul pole normaalne. Viimase sõnul ähvardab ettevõtet universaalteenuse pealt tulevikus nelja miljoni eurone kahjum.

«Kui riik lähemate kuude jooksul ei paku välja lahendust, teeb nõukogu ettepaneku leping lõpetada,» ütles Atonen, lisades, et vajadusel minnakse ka kohtusse.

Atonen märkis, et loogika, mille kohaselt riigile kuuluv äriühing pole tavaline äriühing ning võib teenida kahjumit, pole normaalne.

Nõukogu juht lisas ühtlasi, et kuuldused võimalikust IPOst ei vasta tõele ning kui ettevõttel peaks kunagi tekkima lisaraha vajadus, oleks mõttekam otsida strateegilist investorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles