Poola tahab tõsta pensioniiga

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sünkroonujujad
Poola sünkroonujujad Foto: SCANPIX

Poola valitsus tahab tõsta pensioniea 67. eluaastani, märkis valitsuse liige Michał Boni.

Boni märkis, et pensioniea tõstmise otsus ei sünni kergelt, kuid valitsus tahab sellekohast diskussioon alustada.

Boni ütles, et demograafiline olukord sunnib inimesi kauem tööl hoidma. Poola valitsus on ka programmid 50-60-aastaste inimeste ümberõppeks, et neil aidata uus töökoht leida.

Poola tööpuudus on 9,7 protsenti. Boni hinnangul on Poola olukord tööpuuduse vallas suhteliselt hea. Boni lisas, et ka Poola noored leiavad suhteliselt kergesti tööd.

Boni märkis, et valitsusel on kavas pumbata energiasektorisse 100 miljonit eurot, see aitab ka tööhõivet riigis suurendada.

Eurostati andmeil saab praegu Poolas pensionile varem kui Eestis. Viimaste andmete järgi hakkab keskmine töötav poolakas vanaduspensioni saama 56,6 aastaselt. Eestis on sama andmebaasi järgi töötava inimese pensionile pääs 58,2 aastaselt.

Eesti valitsus on juba otsustanud võrdsustada naiste ja meeste pensioniiga 63. eluaastal ja seejärel tõsta pensioniiga 65. eluaastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles