Ida-Virumaad kimbutab vabade töökohtade puudus

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakkumised Eesti töötutele siinses tööturuametis.
Pakkumised Eesti töötutele siinses tööturuametis. Foto: Peeter Langovits

Kui töötute arv on Ida-Virumaal kasvanud 4700ni, siis vabu töökohti on terve maakonna peale vaid paarsada.

Tööturuameti andmetel oli Ida-Virumaal 30. septembri seisuga 4721 registreeritud töötut, aasta varem aga 3544, kirjutab Põhjarannik.

Tööturuameti Ida-Virumaa osakonna juhataja Maie Metsalu märkis, et põhilise lisa on andnud Kreenholmi suurkoondamine ja karta on, et tööpuudus kasvab edasi.

«Praegu ei paista ükski ettevõte väga suurte arvudega silma – koondatakse põhiliselt 10-20 inimese kaupa, aga kuna neid asutusi on palju ning maakond on suur ja lai, kogunebki neid palju.»

Metsalu rääkis, et kui siiani võttis end töötuna arvele 400-500 inimest kuus, siis viimasel ajal ligi 1000 - nii võib olla aasta lõpuks maakonnas 6500 registreeritud töötut.

Kõige kurvem on Metsalu sõnul asjaolu, et töötute arv küll kasvab, kuid vabu töökohti jääb aina vähemaks. Ta lisas, et praegu keskendutakse tööturuteenuste pakkumisele, et võimaldada inimestel end kriitilisel ajal täiendada ja saada aimu, mis on tööotsing.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles