Parts jätkab majandusministrina

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits.

IRLi liige Juhan Parts jätkab ka uues valitsuses majandusministrina, kinnitas allikas E24-le.

Kuni viimase hetkeni oli põhjust arvata, et Reformierakond haarab majandusministriportfelli endale, asetades sellele postile erakonna peasekretäri Kristen Michali.

Majandusministri haldusalasse kuulub energeetika, kus lähiajal tuleb teha suuri investeeringuid. Kuni pole Euroopa Komisjoni riigiabi luba, on lahtine uute põlevkivielektrijaamade ehitus. Eesti Energia põlevkivijaamade investeeringu suurus on ligi miljard eurot.

Lahendust ootab ka tuumaenergiaseaduse eelnõu, mis määrab reeglid, mille järgi tuumajaama võiks Eestisse ehitada.

Selguseta on ka Eesti Energia tulevikuplaanide rahastamine. Firma sooviks riigilt kuni pool miljardit eurot lisakapitali. IRLi valitsusliidu partner Reformierakond on selgelt niivõrd ambitsioonika omakapitali suurendamise küsimärgi alla seadnud. IRL eesotsas Partsuga on seni olnud veendunud, et Eesti Energia vähemusosalus tuleb viia börsile ja erakapitaliga rahastada õlitehase ning uue põlevkivijaama ehitust.

Ülejärgmisel aastal avaneb Eesti elektriturg täielikult. See tähendab, et nii kodutarbijad kui ka väikefirmad peavad elektrit ostma börsihinnast sõltuva hinnaga. Suurfirmad peavad tegema seda juba praegu. Koos 2014 avaneva Estlink 2 tähendab see senise elektrituru väga suurt muutust.

EstWini projekti eesmärgiks on katta Eesti aastaks 2015 uue põlvkonna lairibavõrguga, mis võimaldab kuni 100 Mbit/s andmeedastuskiirust. Projekti raames rajatakse umbes 6500 kilomeetrit fiiberoptilist kaablit ning projekti maksumus on ca 100 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles