Föderaalreserv: olime sunnitud tegutsema

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderaalreservi peahoone Washingtonis
Föderaalreservi peahoone Washingtonis Foto: AFP / Scanpix

Föderaalreserv otsustas koos mitme teise riigi keskpangaga alandada täna intressimäärasid, et majanduslangus pidurduks ja inflatsioonitempo aeglustuksid.


USA keskpank alustas intressimäärade alandamise seeriat eelmise aasta septembris 5,25 protsendi tasemelt, vahendas

International Herald Tribune

.


Seni pole intresside kärpimine ja likviidsuse suurendamine peatanud laiaulatuslikuks paisunud finantskriisi.

Föderaalreservi teatel aeglustus majandus viimastel kuudel märkimisväärselt. Finantskriisi süvenemine pidurdab tarbimist - kodumajapidamistel ja firmadel on senisest raksem laenu saada.

Inflatsioon on kerkinud kõrgele, kuid energia ja teiste toorainete odavnemine vähendab inflatsioonisurvet. Keskpank märkis, et majanduse aeglustumine alandab mingil moel inflatsiooni.

Ben Bernanke juhitav Föderaalreserv teatas, et kavatseb ka tulevikus vastavalt vajadusele kaitsta majanduskasvu ja hinnastabiilsust.

Ühendriikide keskpank alandas täna föderaalfondi intressimäära kahelt kuni 1,5 protsendini ja diskontomäära 2,25 protsendilt 1,75 protsendini.

Lisaks USA keskpangale kärpisid keskseid intressimäärasid Euroopa Keskpank ning Kanada, Inglise, Šveitsi, Hiina ja Rootsi Pangad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles