Euroopa Komisjon kogub ettepanekuid tarbijavaidluste kohtuväliseks lahendamiseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ootab veebikeskkonnas osale.ee ettepanekuid Euroopa Komisjoni konsultatsioonile, mille eesmärk on saada ülevaade probleemidest, mis takistavad tarbija ja ettevõtja vaheliste vaidluste kohtuvälist lahendamist.


Kui kaupleja ebaseadusliku tegevuse tõttu kahju saanud tarbijad soovivad kaebust esitada, on neil praegu raske leida tõhusaid ja taskukohase hinnaga viise vaidluste lahendamiseks ja hüvitise saamiseks. Eriti kehtib see väikese väärtusega kahjunõuete kohta, mil kohtusse pöördumine on liiga kulukas ja aeganõudev.

46% kauplejale kaebuse esitanud tarbijatest, kes ei ole kaebuse menetlemisega rahul, jätavad asja sinnapaika, selgus Eurobaromeetri kiiruuringust piiriülese kaubanduse kohta. Seega jäävad tarbijate probleemid tihti lahendamata. Euroopa Komisjon kaalub seetõttu ühtsete alternatiivsete vaidluste lahendamise viiside loomist.

Kõigi huviliste arvamused ja ettepanekud on teretulnud. Ministeerium ootab arvamusi 11. märtsini. Olukorda kirjeldavat tausta ning konkreetseid küsimusi sisaldavat Euroopa Komisjoni dokumenti saab lugeda ning oma ettepanekuid teha aadressil https://www.osale.ee/konsultatsioonid/index.php?page=consults&id=197

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles