Leht: Trumpi firmade võlakoorem on vähemalt 650 miljonit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadile Donald Trumpile kuuluvate firmade võlakoorem on vähemalt 650 miljonit dollarit ehk üle kahe korra rohkem kui tema kampaaniameeskond on seni avalikustanud, vahendas Ühendriikide meedia laupäeval.

USA päevaleht New York Times palkas omandiinfoga tegeleva firma otsima avalikest allikatest andmeid üle 30 Trumpiga seotud finantsvara kohta, mille hulgas on firmad ja golfiväljakud.

Lehe palgatud firma andmeil on Trumpi kompaniidel 650 miljoni dollari väärtuses võlgasid ning arvestatav osa tema varandusest on kinnitatud kolme usaldusühingu külge, mis võlgnevad laenuandjatele veel kaks miljardit dollarit, kirjutas New York Times.

Miljardärist kinnisvaramogul on valimiskampaanias hoobelnud oma saavutustega kinnisvaraäris, väites, et tema varade väärtus on 10 miljardit dollarit. Trumpi väitel on äritaip üks tema presidendikõlbulikkuse näitajaid.

Samas on ta avalikkuse survest hoolimata keeldunud esitamast maksudeklaratsiooni ja lubamast oma varade sõltumatut auditeerimist.

Timesi väitel näitavad Trumpi kampaania esitatud dokumendid, et miljardäri firmadel on vähemalt 315 miljonit dollarit võlgnevusi. Lehe hinnangul näivad andmed olevat täpsed ning Trumpilt ei nõuta oma äritegevuse täielikku avalikustamist.

Ehkki New York Times ei süüdista Trumpi otseselt rikkumistes, näitab uurimine lehe hinnangul seda, kui suures ulatuses ümbritseb härra Trumpi äritegevust endiselt salapära.

Uurimine tuvastas ka, et härra Trumpi varandus sõltub suuresti paljudest rahalistest toetajatest, lisas leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles