Analüütik: võimalik, et Lätis tuleb pensione solidaarsusest alandada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti.
Läti. Foto: SCANPIX

Sotsiaalkulutuste, sealhulgas pensionide  kärpimine on kõige tõenäolisem viis, kuidas eelarvepuudujääki kärpida, tõdes analüütik Vjatšeslav Dombrovski.

«Kui palgad veerandi võrra kärbitud ning iga viies inimene on ilma tööta, siis on ehk aeg aru saada, et ka pensione tuleb vähendada» vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne  analüütiku portaalile Pietek.com öeldut.

Dombrovski tunnistab, et poliitikutel on asjast teistsugune arusaam: nad lubasid valijatele, et pensione ei puuduta ning avalik arvamus ei toeta samuti taolist sammu.

Sellele vaatamata usub analüütik, et pensionäride sissetulekute ümbervaatamine ei kao päevakorrast.

«Tuleb aru saada, kust meie pensionid tulevad. On tore arvata, et pension on varasema tööga ausalt välja teenitud raha. Tegelikkuses makstakse aga pensione töölkäivatelt maksumaksjatelt laekunud vahenditest. Seetõttu on solidaarsus vajalik. Kui inimesed enam nii palju ei teeni, ei ole võimalik ka senises mahus raha pensionideks maksta,» lausus Dombrovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles