Maailmapank: globaalne majanduskasv aeglustub tänavu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma kaart.
Maailma kaart. Foto: SCANPIX

Maailmapanga 2011. aasta prognoosi kohaselt aeglustub globaalne majanduskasv tänavu 3,3 protsendini, võrreldes 2,9 protsendiga 2010. aastal.

Maailmapanga prognoosi kohaselt väheneb küll tänavu globaalne SKT kasv, kuid 2012. aastal saavutab jällegi kõrgema taseme – 3,6 protsenti.

Tänavu annavad üle poole kasvust arengumaad, mille SKT tõuseb eeldatavasti kuue protsendi võrra. Tuleval aastal 6,1 protsendi võrra.

Kõrgema sissetulekuga riikide SKT kasv jääb tänavu aga 2,4 protsendi ning tuleval aastal 2,7 protsendi juurde.

«Kuigi 2012. aastal on oodata selget kasvu, on mitme majanduse paranemine arenevas Euroopas, Kesk-Aasias ja mõnes kõrgema sissetulekuga riigis ebakindel. Ilma parandavate poliitikamuutuste takistavad paranemist kõrge majapidamiste võlg, töötus ja nõrk pangandus- ja kinnisvarasektor,» märkis pank pressiteates.

Euroopa ja Kesk-Aasia kohta märgib maailmapank, et kui jätta välja Bulgaaria, Kõrgõstan, Leedu ja Rumeenia, kasvab ülejäänud riikide kogumajandus nii tänavu kui ka tuleval aastal 4,2 protsenti.

Välja toodud riikide majanduskasv jääb aga tänavu kahe ning tuleval aastal 3,3 protsendi juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles