Hinnatõus ei keelita Araabiamaid rohkem naftat tootma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalavahetusel Kairos toimunud naftat eksportivate Araabiamaade kohtumine
Sel nädalavahetusel Kairos toimunud naftat eksportivate Araabiamaade kohtumine Foto: SCANPIX

Kuveidi naftaminister sõnas sel nädalavahetusel Kairos toimunud naftat eksportivate Araabia riikide organisatsiooni kohtumisel, et maailmamajandus peab vastu ka juhul, kui naftabarreli eest küsitakse 100 dollarit ning lähiajal ei ole kavas tootmist suurendada.

Araabia kütuseeksportijate sõnul, kes sel nädalavahetusel Kairos kohtusid, ei ole vajadust kütuse tootmist suurendada. Esiteks on varud endiselt suured, teiseks on Euroopa külm talv hindu ajutiselt tõstnud, vahendab Reuters.

Organisatsiooni kõige mõjukam minister Ali al-Naimi Saudi Araabiast sõnas, et 70-80 dollarit barreli eest on endiselt rahuldav. Mõned ühenduse liikmed on aga avaldanud soovi kõrgema hinna järele, kuna raha juurde trükkimine USAs tähendab, et nafta hinna püsimine samal tasemel on näiline.

Naftat eksportivate riikide ühendus OPEC vähendas tootmist peale 2008. aasta kriisi, et langevatele nafta hindadele piiri ette panna.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles