Eesti liisinguturu maht kasvas kahe miljardini

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisinguautod
Liisinguautod Foto: Mihkel Maripuu

Eesti liisinguturu maht kasvas mullu seitse protsenti 2,12 miljardi euroni võrreldes varasema aastaga, teatas Eesti Liisingühingute Liit.

Liidu teatel kasvas uute liisinglepingute müügi maht mullu 8,5 protsenti 0,94 miljardi euroni. Enim kasvas kommertssõidukite ning masinate ja seadmete finantseerimine, vastavalt 25 ja 19 protsenti.

Kogu liisinguportfellist on suurim osa endiselt sõiduautode liisingud, 46 protsenti. Uute sõiduautode liisinglepingute sõlmimine vähenes mullu mahuliselt neli protsenti.

«Märkimisväärse positiivse muutusena võib tuua välja faktooringu kui ühe käibekapitali instrumendi jätkuva populaarsuse kasvu korporatiivklientide seas,» teatas liisingühingute liit. Faktooringute maht kasvas aastaga 22 protsenti 304 miljoni euroni.

Kaubanduse ja tootmise müügiarvete finantseerimise käive kasvas mullu samuti 22 protsenti 2,5 miljardi euroni, ületades sellega isegi 2009. aasta majanduskriisi eelse taseme, teatas liit.

Eesti Liisingühingute Liidul on üheksa liiget. Liisinguturu kogumahust katavad liikmed hinnanguliselt 98%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles