Lõbusad sukkpüksid kaunistavad kandjat

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must ja valge: 
Piret Ilves kujundas «Charlied», millel ilutseb ühe ideeallika, filmikoomik Charlie Chaplini kõvakübar.
Must ja valge: Piret Ilves kujundas «Charlied», millel ilutseb ühe ideeallika, filmikoomik Charlie Chaplini kõvakübar. Foto: Priit Simson

Seelikusõltlasele jääb poe sukkpükstepalett tihti kasinaks ja igavaks. Erilisuse ja kirevusega pakub selle vastu rohtu Eesti disainerite uus sukkpükste sari Besty.

Jah, üht-teist mõnusat sukasääreglämmi Eestis tehakse: meil on Kristina Viirpalu värvikas sukadisain, Liina Viira kelmikad karupüksid ja Suva etnosukkpüksid. Aga kui etno välja arvata, siis just naiste puuvillaste sukkpükste maailmas on valik nutune, nendib Helene Vetik, usin moeblogija ja üks uue sukkpükstesarja Besty viiest disainerist.

Helene ise on suur seelikusõber, nagu ka üks sukaseeria algatajaid Heidi Mallene. Sestap otsivad mõlemad alati erilisemaid sukki, mida riietega kombineerida, ja teavad omast kogemusest, et poeriiuleil on pilt üheülbaline.

Etnosukkpüksid on küll huvitavad ning  passivad jalga ka külma ilmaga, kuid lisaks vanaaegsetele mustritele võiks ju olla uuema disaininäoga sukkpükse! Et see koht oli Eesti moeilmas Helene sõnul täiesti asustamata, peetigi ainuõigeks üsnagi naiselik unistus ellu viia.

Ja veel: «Ma naudin erilisi riideesemeid. Aga veel rohkem seda, et Eesti disain pääseb tänavatele ega konuta arvuti kõvaketastel. Liiati on meil sukkpükste tootmine Suvas olemas – tuleb see võimalus ära kasutada, mitte nukrutseda, et midagi huvitavat ei tehta,» põhjendab Helene uue disainimärgi sündi.

Nimi Bestygi sai kokku sõnadest best, parim, ja est, nagu Eesti ehk parimad Eesti asjad. Võib-olla õnnestub mõni sukapaar selle abil väljamaalastegi sokutada...

Esimese 500 puuvillase sukkpüksipaari loomisel lõi lisaks Helene Vetikule kaasa neli n-ö pioneerdisainerit, seejuures kujundasid naiste jalgu ka kaks meest ehk Piret Ilvese ja Heli Haava kõrval Martin Veisman ja Robi Jõeleht.

Arvatavasti täpselt samade sissekootud piltide-mustritega sukkpükse rohkem ei tehtagi, sest märtsi paiku peaks välja tulema uus partii ja siis on see juba teiste asjast inspireeritud disainerite kujundatud. Idee järgi hakkabki sukkpükste kollektsioon eri disainerite käes ringi käima ja saab iga kord uue näo. Ühelt poolt toimiks see nagu kiirmood, teisalt oleks originaalne kunst.     
   
Vürtsi lisab tõik, et iga disainer on sukkpükste pakendile lisanud luuleread. Näiteks Martin Veisman kirjutas oma «Mademoiselle» nimega sukkpükstele nii: «1920ndate Pariis ja sürrealistid, noored daamid ja absindipitsid. Unenäod, need alles algavad, kui sukad jalga tõmbad sa. Au Revoir!»  |a|

Sukkpüksipaaride hind jääb 300 krooni ringi.
Vt ka www.besty.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles