Ukraina nõuab Venemaalt tagasi Musta mere naftapuurtorne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta
Nafta Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina välisministeerium nimetab kahe puurtorni ja naftaplatvormi Tavrida teisaldamist Mustal merel «järjekordseks näiteks omandi ja loodusvarade röövimisest» ja nõuab nende tagastamist.

«Ukraina välisministeerium kutsub Venemaad üles rahvusvahelise õiguse järgimisele ning nõuab viivitamatut kõikide võimalike praktiliste meetmete rakendamist rahvusvahelise õigusega vastuolus olevate tegude peatamiseks, kohaste kinnituste ja tagatiste esitamist, et need ei kordu, ning tagama viivitamatult Ukrainale kuuluv vara,» seisis välisministeeriumi kolmapäevases avalduses, vahendab BNS.

«Ukraina välisministeerium jätab endale õiguse nõuda talle tekitatud kahju korvamist Venemaalt selle tegevusega, millel on kõik konventsioonis kirjeldatud rahvusvahelise õiguse rikkumise tunnused,» lisas välisametkond.

Ministeerium rõhutas, et see on järjekordne näide sellest, kuidas Venemaa rikub Ukraina kui rannikuriigi suveräänseid õigusi mandrilavalt ja territoriaalvetest maavarade otsimiseks ja ammutamiseks, mille tagab talle ÜRO mereõiguse konventsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles