Gazprom hakkab Lõuna-Koreale tohututes mahtudes gaasi vedama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Lee Myung Bak ja Vene president Dmitri Medvedev (istuvad) ning Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller (vasakult teine) 2008. aastal Kremlis.
Lõuna-Korea president Lee Myung Bak ja Vene president Dmitri Medvedev (istuvad) ning Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller (vasakult teine) 2008. aastal Kremlis. Foto: SCANPIX

Venemaa sõlmib täna esialgse kokkuleppe, mille kohaselt tarnib energiahiid Gazprom alates 2017. aastast Lõuna-Koreale vähemalt 10 miljardit kuupmeetrit maagaasi aastas.

«Näeme Koreas kasvavat turgu,» ütles Gazpromi juht Aleksei Miller täna AFP teatel Soulis ajakirjanikele. «Meie partnerid on huvitatud gaasitarnete suurendamisest.»

Tarnemeetodis pole Milleri sõnul veel kokku lepitud ja ta keeldus paljastamast tehingu rahalist väärtust, ärikõnelused algavad detsembris. 2008. aastal tsiteeris uudisteagentuur Yonhap aga üht ametiisikut, kelle sõnul lähevad gaasitarned 30 aasta jooksul maksma 90 miljardit dollarit.

Lõuna-Korea on üks maailma suurimaid maagaasi tarbijaid ja üritab leida Kagu-Aasia ja Lähis-Ida kõrvale uusi impordiallikaid.

Varem on Soul sõlminud kokkuleppe Venemaa firma Sakhalin Energyga, mille raames impordib Lõuna-Korea 20 aasta jooksul 1,5 miljonit tonni veeldatud maagaasi aastas.

Venemaal on maailma suurimad maagaasivarud, mille ulatust hinnatakse 48 triljonile kuupmeetrile.

Täna jõudis Lõuna-Koreasse ka Venemaa president Dmitri Medvedev, kes võtab nädalavahetusel osa G20 maade tippkohtumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles