Kehva laenuturu erand on autoliising

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod
Autod Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kriisist pärsitud sisenõudlus avaldab mõju ka majapidamiste tarbimislaenude ja -liisingute mahule, mis on aastaga kahanenud 10 protsenti. Ainus erand on autoliisinguturg.

Keskpanga ülevaate kohaselt kasvas autoliisingu uusmüük eraisikutele augustis viie protsendi võrra.

Väikest tõusutrendi näitavad saadud kaskokindlustuspreemiad ja registreeritud uute sõidukite arv (ii kv kasv 26 protsenti a/a), kusjuures suurenenud on just eravaldusena registreeritud uute sõidukite osakaal, kirjutatakse ülevaates.

Muude tarbimislaenude kuine käibemaht on 2010. aastal 2009. aastaga võrreldes veelgi kahanenud (augustis 10 protsendi võrra). Kui krediitkaardilaenude käive on aasta jooksul püsinud suhteliselt stabiilsel tasemel, siis arvelduskrediiti on 2010. aastal väljastatud ligi 7 protsenti vähem kui 2009. aasta esimese kaheksa kuuga.

Tarbimislaenude kiire amortiseerumise ja eraisikute vähenenud nõudluse tõttu alaneb tarbimislaenude maht tõenäoliselt ka 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles