SEB teenis kolme kvartaliga 59 miljonit kasumit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Eesti puhaskasum vähenes reservide suurendamise tõttu 87,4 miljoni euro tasemele.
SEB Eesti puhaskasum vähenes reservide suurendamise tõttu 87,4 miljoni euro tasemele. Foto: Liis Treimann/Postimees/Scanpix

SEB panga kolme kvartaliga Eestis teenitud kasum ulatus 59 miljoni euroni, ületades seitsme protsendi võrra mullust tulemust.

SEBi üheksa kuu tegevuskasum Balti riikides kokku oli 132 miljonit eurot, kaheksa protsenti vähem kui mullu, selgub pangagrupi täna Stockholmi börsile esitatud vahearuandest. Lätis kukkus tegevuskasum 19 ja Leedus 37 protsenti.

Panga teatel kasvasid laenude ja hoiuste mahud Eestis ja Leedus, aga vähenesid Lätis. Kokku vähenes panga hoiuste portfell Balti turul aastaga ühe protsendi 9,75 miljardi euroni.

SEBi Eesti üksuse teatel oli panga eraisikutele väljastatud laenude kogumaht septembri lõpus 4,2 ja kogutud hoiuste maht 6,6 protsenti suurem kui mullu samal ajal.

Laenukahjumi katteks eraldas pank Eestis kolmandas kvartalis 1,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles