Tootjahinnaindeksid tõusid aastaga 4,8 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidu langetamine
Puidu langetamine Foto: SCANPIX

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis 2010. aasta septembris võrreldes augustiga 0,4 protsenti ja võrreldes eelmise aasta septembriga 4,8 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises. 2009. aasta septembriga võrreldes tõusid hinnad enim puidutöötlemises, puit- ja metalltoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks tõusis 2010. aasta septembris võrreldes augustiga 0,7 protsenti ja võrreldes eelmise aasta septembriga 8,2 protsenti.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metsamajanduses, puidu ja puittoodete tootmises, turbatootmises, keemia- ja metalltoodete tootmises.

Impordihinnaindeks tõusis 2010. aasta septembris võrreldes augustiga 0,4 protsenti ja võrreldes eelmise aasta septembriga 8,3protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam põllumajandussaaduste ja keemiatoodete hinnatõus ning mineraalsete kütuste ja rõivaste hinnalangus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles