Läti siseministeeriumis läks hirmus palavaks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti siseministeerium.
Läti siseministeerium. Foto: iem.gov.lv

Nende töö on ohtlik, raske ja ... lausa lämmatav. Nagu kuuma ilmaga selgus, puuduvad 75 miljonit eurot maksma läinud Läti siseministeerumi hoonestus konditsioneerid.

Juba eemalt-kaugelt paistab, et majas on midagi nihu, kirjutab Dienas Bizness: aknad on pärani valla, ribakardinad aga tõmmatud alla.

Hoonete sisemus sumiseb laudadel töötavatest ventilaatoritest. Nagu selgitati Läti riiklikust kinnisvarafirmast Valsts nekustamie īpašumi, hoidis valitsus konditsioneeride pealt lihtsalt kokku.

«Ilmselt tundus tookord (2007. aastal, kui hooned ehitati – toim), et selle peale pole vaja ressursse raisata,» selgitas Valsts nekustamie īpašumi esindaja Arnis Blodons.

Tegelikult oli töötajatel palavuse pärast paha olla juba mullu suvel, mil tööinspektsioonile saadeti sadu kaebusi.

Nüüd on riiklik kinnisvarafirma otsustanud paluda valitsuselt lisaks kolm miljonit eurot hoonete varustamiseks konditsioneeridega. Otsus tuleb sügisel ja kui see on jaatav, tuleb ministeeriumi perel lihtsalt loota, et tuleval aastal «unelmate suve» ei tule – heal juhul jõuaksid paigaldamistööd lõpule järgmisel sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles