Korea autosid saab juulist osta tollimaksuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Lee Myung-Bak tänasel Euroopa Liidu-Korea tippkohtumisel
Lõuna-Korea president Lee Myung-Bak tänasel Euroopa Liidu-Korea tippkohtumisel Foto: SCANPIX

Täna sõlmitud vabakaubandusleping Euroopa Liidu ja Lõuna-Korea vahel kõrvaldab järgmise aasta esimesest juulist tollimaksud ja kaubandustõkked Aasia riigiga kauplemisel.

Kui teenuste pakkujad ja kemikaalitööstus tunnevad avaneva turu üle head meelt, siis Euroopa autotootjad pole avaneva turu osas õnnelikud, kirjutab Euroopa Parlament.

Kaubandusvoliniku Karel De Guchti sõnul on Euroopa Liidu ja Lõuna-Korea vaheline leping oluline abinõu omavaheliste kaubandussuhete parandamisel ning aitab praegusel keerulisel ajal edendada Euroopa tööhõivet ja majanduskasvu, vahendab Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

Vabakaubandusleping vabastab ka Euroopa Liidu põllumajandustoodete Lõuna-Koreasse eksportijad tollimaksude maksmisest. Haritava maa vähesuse tõttu, mida on 14,6 protsenti, tuleb Koreal suures koguses toiduaineid sisse vedada, vahendab välisministeerium.

«See laiahaardeline ja uuenduslik kokkulepe on eeskujuks selle kohta, mida me tahame saavutada teiste kaubanduslepingute puhul. Rahvusvahelise kaubanduse mittetariifsete tõkete kaotamine võib vähendada äritegevuse kulusid sama palju kui imporditollimaksude kaotamine,» sõnas Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Karel De Gucht.

Tegemist on Euroopa Liidu seni kõige laiaulatuslikuma kaubanduslepinguga ning esimese vabakaubanduslepinguga, mis on sõlmitud Aasia riigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles