Riiulifirmad mõisteti kohtus süüdi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumaja.
Kohtumaja. Foto: Sille Annuk

Harju maakohus mõistis täna süüdi viis riiulifirmat ja juhatuse liiget konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises. Kuues süüdistuse saanu mõisteti õigeks.

Kohut mõisteti täna järgmiste firmade üle: OÜ Liivikas Varad, OÜ Wasp Project, I. Knudsen OÜ, OÜ Volbeko Consult, Alphaline Consult OÜ, OÜ ABC Kapital ja OÜ Amador-LC. Ühtlasi oli süüdistus esitatud firmade juhatuse liikmetele Paap Suurmaale, Hannes Rosinale, Hardi Reiterile, Ivo Valvetile ja Mari-Liis Väljakule.

Alphaline Consult ning Mari-LIis Väljak mõisteti õigeks.

Süüdistuse kohaselt sõlmisid juhatuse liikmed suulise kokkuleppe, mille järgi lubasid alates 2009. aasta augustist tõsta valmisfirmade müügi teenuse hinda 6500 kroonile ühe valmisfirma eest. Seda ka tehti.

Vastavalt kokkuleppele lubas Paap Suurmaa, et ta võtab ühendust teiste Tallinnas valmisfirmade müügi teenust osutavate ettevõtjatega ning lepib kokku hinnatõusus. 

Prokurör kasutas asitõenditena juhatuse liikmete omavahelist kirjavahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles