Bussijuhtidele teevad muret saatjata reisivad lapsed

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolibuss.
Koolibuss. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Maanteeamet saatis maavanematele kirja, kus avaldab muret eelkooliealiste laste pärast, kes omapäi ühistranspordiga liiguvad ning bussijuhtidele muret põhjustavad.

Autoettevõtete Liit ja vedajad pöördusid maanteeameti poole probleemiga, et riigisisestel kaugbussiliinidel, aga ka maakonnaliinidel esineb sageli juhtumeid, kus lapsevanemad panevad oma eelkooliealise lapse üksinda ühissõiduki peale ja laps sõidab seejärel ilma järelevalveta sihtkohta, kus ta üksi läbi liikluse edasi läheb, kirjutab Raplamaa Sõnumid.

«Vastavalt ühistranspordiseaduse alusel kehtestatud sõitjateveo üldeeskirjale on ühissõidukijuht kohustatud toimetama sõitja ohutult ja sõiduplaanis ettenähtud ajal sihtkohta, tagama veoteenuse kvaliteedi,» seisab maanteeametilt veebruari alguses kõigile maavanematele saadetud kirjas.

«Ennekõike on silmas peetud, et ühissõidukijuht peab olema ühissõiduki juhtimisel tähelepanelik, kasutama ohutuid sõiduvõtteid ning teenindama sõitjaid professionaalselt ning viisakalt. Sellest tulenevalt ei saa alati eeldada, et bussijuht suudab lisaks sõiduki juhtimisele ning sõitjate teenindamisele igakordselt jälgida, et bussis olev eelkooliealine laps väljuks õiges peatuses. Kindlasti ei ole bussijuhil aga võimalik tagada lapse ohutust pärast seda, kui laps on ühissõidukist väljunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles