Euroala tööstustoodang jäi detsembris eelnevale tasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel Cascada koostetehas Poolas Gliwice linnas. Poola näitas Euroopa Liidus detsembris tublit tööstustoodangu kasvu.
Opel Cascada koostetehas Poolas Gliwice linnas. Poola näitas Euroopa Liidus detsembris tublit tööstustoodangu kasvu. Foto: Peter Andrews / Reuters

Mullu detsembris jäi euroala tööstustoodang novembri tasemele, kuid tõusis 0,1 protsendi võrra Euroopa Liidus tervikuna, selgub Eurostati andmetest.

Aastaga langes tööstustoodang euroalas 0,2 protsenti, kuid tõusis kogu Euroopa Liidus 0,3 protsenti.

Languse peapõhjus euroalas on 1,7-protsendiline langus energia tootmises ning 0,5-protsendiline langus tootmisvahendite tootmises.

Euroopa Liidu tõus oli seotud tarbekaupade ja tootmisvahendite tootmise tõusuga.

Aastaga suurenes tööstustoodang enim, 18,2 protsenti Iirimaal, järgnesid Eesti 7,6 protsendi ja Poola 5,7 protsendiga. Tööstustoodang kahanes Kreekas 4,2 protsenti, Maltal 3,8 protsenti ja Portugalis 3,1 protsenti.

Kuude võrdluses suurenes tööstustoodang enim Poolas: 2 protsenti. Poolale järgnesid 1,6 protsendiga Prantsusmaa ning 1,2 protsendiga Rootsi. Detsembri tööstustoodang vähenes enim Iirimaal, 12,4 protsenti; järgnesid 3,6 protsendiga Portugal ja 3,3 protsendiga Malta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles