Iru Elektrijaam hakkab Lääne-Viru jäätmeid põletama

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Iru Elektrijaama juhataja Toomas Niinemäe ja Lääne-Viru jäätmekeskus juhatuse esimees Toomas Väinaste sõlmisid heade kavatsuste protokolli koostöö alustamiseks segaolmejäätmete taaskasutamiseks Iru Elektrijaama uues soojuse ja elektrienergia koostootmise plokis.


«Uue energiaploki rajamise eesmärk on Tallinnas, Harjumaal ja Harjumaaga piirnevates maakondades aastas kuni 220 000 tonni segaolmejäätmete käitlemisega kaasnevate keskkonnamõjude ja kulude vähendamine, Iru Elektrijaama sõltuvuse vähendamine maagaasist ning soojuse- ja elektrienergia hinnatõusu pidurdamine elanikkonna jaoks,» rääkis Iru Elektrijaama juhataja Toomas Niinemäe.

Uue jäätmeid taaskasutava energiaploki rahvusvahelisel hankel osalejate pakkumuste esitamise tähtajaks on 12. september ja valmimisajaks kavandatud 11.november 2011.

Iru Elektrijaam on Eesti Energia kontsernis tegutsev soojuse- ja elektrienergia koostootmisjaam, mis varustab soojusenergiaga Tallinna vanalinna, kesklinna, Lasnamäe ning Maardu elanikke. Elektrienergia müüakse energiasüsteemi OÜ Põhivõrk kaudu.

Lääne-Viru Jäätmekeskus on Lääne-Viru maakonna 15 omavalitsuse poolt loodud mittetulundusühing maakondliku jäätmekeskuse väljaehitamiseks ning maakonna jäätmekäitluse koordineerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles