Investor: kinnisvaras on mõistlik panustada üksikutele ja eakatele

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvarainvestorid peaksid rohkem mõtlema üksikute inimeste peale, sest see on kasvav segment.
Kinnisvarainvestorid peaksid rohkem mõtlema üksikute inimeste peale, sest see on kasvav segment. Foto: Panther Media / Scanpix

Üks kinnisvarasse investeerijate ärivõimalusi on Euroopa elanikkonna tempokas vananemine, väitis Riias toimunud konverentsil investeerimisfirma Northern Horizon juht Lars Ohnemus.

Ohnemus tuletas kuulajaile meelde ka seda, et üha rohkem elatakse üksi ning sellest tulenevalt tuleb muuta kinnisvara pinda ja planeeringut. Ühtlasi arvas Ohnemuss, et järgmist kinnisvarakriisi tuleks oodata aastatel 2017 – 2018, vahendab Dienas Bizness.

«Enamik meist kujutab siiani endale ette õnnelikku peret – ema, isa ja kaks last – kuid sellist pilti enam ei eksisteeri. Juba praegu elab Põhja-Euroopas üle 40 protsendi inimestest üksi, ilma peret loomata,» ütles Ohnemuss. Seetõttu on vaja ka väiksemaid kortereid.

Veel juhtis Ohnemuss tähelepanu tõsiasjale, et aastaks 2035 võib üle 75 aasta vanuste põhjaeurooplaste osakaal kerkida 50 protsendi peale.

Kinnisvarasse investeerivad pensionifondid tahavad minimeerida riske ning seetõttu võiks edaspidi rohkem rajada vanainimestele mõeldud pansionaate. Kui taoline projekt läbi peaks kukkuma, võiks ehitise kerge vaevaga üliõpilaste ühiselamuks või elumajaks ümber teha.

Kolleegi sõnu kinnitas ka Prudentia partner Girts Rungainis: vanurite read tihenevad ning Lätiski muutuvad nad tasapisi järjest jõukamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles