Linnade liit: uus aktsiisiseadus on eluvõõras

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinise kütuse tankimine.
Sinise kütuse tankimine. Foto: Peeter Kümmel

Eesti Linnade Liidu juhatus leiab, et alkoholi, tubaka-, kütuse ja elektriaktsiisi seaduse ning vedelkütuse erimärgistamise seaduse muutmise seadus on teatud sätete rakendamise osas eluvõõras. Eesti Linnade Liit soovib, et nende sätete jõustumine lükatakse edasi. 

Alkoholi, tubaka-, kütuse ja elektriaktsiisi seaduse ning vedelkütuse erimärgistamise seaduse muutmise seadus võeti riigikogus vastu 1. juulil 2014.

Eesti Linnade Liidu juhatus teeb ettepaneku pikendada erimärgistatud vedelkütuse kütmiseks lubamise tähtaega 1. juulini 2018, sest hetkel sätestatud tähtaeg kuni 2015. aasta maini on ümberehituste vajadust ja ühekordseid kulusid arvestades ebareaalselt lühike.

Tsiteerides Eesti Linnade Liidu juhatuse liikme ja Kohila vallavanema Heiki Hepneri sõnu on tegemist küündimatult koostatud seaduse muudatusega. «Kui ei küsita erinevate osapoolte arvamust, siis sünnivadki seadused, mis on täiesti eluvõõrad ja ootavad edasi lükkamist,» ütleb Hepner.

Erimärgistatud kütuste kasutamise erandite kaotamine ja aktsiisihinna tõstmine avaldab mõju eelkõige elanikele ja omavalitsustele, kes kasutavad õlikatelt. Edaspidi tuleb neil osta kütust hinnanguliselt 38 protsenti kõrgema hinnaga või ehitada ümber küttesüsteem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles