Hansapank pakub õppelaenu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid.
Tudengid. Foto: Sille Annuk.

Augustikuust alates on võimalik üliõpilastel taotleda õppelaenu kõigist Hansapanga kontoritest üle Eesti või läbi Hansa netipanga.


Tänavune õppelaenu maksimaalmäär on 30 000 krooni, laenu intressimäär 5 protsenti aastas ja seda saab taotleda kuni õppeaasta lõpuni.

Hansapanga eluaseme finantseerimise osakonna arendusjuhi Anu Vaino sõnul ei ole pank täheldanud, et üliõpilased oleksid muutunud majanduskeskkonnas varasemaga võrreldes enam makseraskustesse sattunud. «Kuid siiski tasub meelde tuletada, et õppelaen on, nagu ka mistahes muu laen, kohustuse võtmine ja see peab olema hoolikalt läbi mõeldud otsus.» Ta lisas, et laenust võib olla väga palju abi, kui see on õpingute edendamiseks ja sihipäraselt kasutatud. «Kindlasti ei tohiks õppelaenu võtta pidutsemise, sõpradele välja tegemise või mõne muu tühja-tähja peale raiskamise eesmärgil, sest laen tuleb ühel päeval pangale tagasi maksta,» rääkis Vaino õppelaenu eelistest ja ohtudest.

Kui vajalikud tingimused on täidetud, kannab pank õppelaenu esmataotlejatele üle 1. oktoobril. Korduvtaotlejatele, kes on varasemalt avaldanud soovi, et õppelaen kantaks üle automaatselt, kannab pank laenusumma kontole ajavahemikul 15.-30. september, kui kool on kinnitanud õppuri tudengistaatust ja kõik tingimused laenu saamiseks on täidetud. Laenu saamiseks vajalike tingimuste täitmist saab kontrollida netipangas. Tudeng, kes ei soovi tänavu õppelaenu või tahab võtta maksimummäärast väiksemat summat, kuid on varem automaatse ülekande taotluse esitanud, peab esitama pangale taotluse hiljemalt 14. septembriks.

Õppelaenu saavad taotleda täiskoormusega ülikoolis, rakenduskõrgkoolis või kutsekoolis Eestis või välismaal õppivad tudengid. Õppelaenu tagatiseks on kahe Eesti kodaniku või Eestis alalise elaniku elamisloa alusel viibiva isiku käendused või kinnisvara.

Õppelaenu võtjad saavad soetada endale soodustingimustel MacBook arvuti (v.a. MacBook Air mudelid) või I Podi. Ka teised koostööpartnerid pakuvad panga õppelaenu klientidele hea hinnaga sülearvuteid. Muude soodustustega, mida käesoleval aastal on rekordiliselt palju, saab tutvuda veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles