Eesti jäätis läheb ekspordiks Iirimaale

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisemüüjad Pärnu rannas.
Jäätisemüüjad Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui peaksite puhkuse ajal Iirimaale sattuma ja leiate jäätiseletist helesinise-valge pakendi kirjaga «Ice break», siis teadke, et selle sisu on tehtud Eestis, sest Balbiino toodab iirlastele vahvlijäätist, esimene laadung on juba söömisel ja uus kohe teele minemas.

Balbiino müügidirektor Hindrek Männik ütles, et teele on läinud neli konteinerit ehk 20 tonni jäätist. Edasine sõltub aga juba iirlaste maitsest ja ka ilmataadist, sest külmutatud maiustuse müük sõltub õhutemperatuurist.

«Liigume edasi samm haaval,» ütles Männik. «Iirimaa ekspordi rahalist mahtu me ei saa lepingust tulenevalt avaldada.»

Männik lisas, et Balbiino ekspordib umbes 30 protsenti oma toodangust. Seda peamiselt Lätti, Leetu ja Soome. Männiku sõnul sündis Iirimaa kontakt aga ühel messil.

Balbiino koostöö Iirimaa piimatööstusettevõttega sai alguse tänavu aprillis, mille järel turustati Põhja-Iirimaal esimene partii Iiri piimatööstuse kaubamärgi all valmistatud Balbiino jäätist. Analoogset vanilli-koorejäätist kakaoküpsistega müüb Balbiino lisaks Eestile ka Lätis, Leedus ja Soomes kaubamärgi Raks all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles