Seade, mis laeb nutitelefoni kuni 92 protsenti kiiremini

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Legion Meter

Mida nutikamaks lähevad telefonid, seda kiiremini saavad tühjaks nende akud. Ning ka laadimine võtab omajagu aega. Kuid üks uus seade aitab hädast välja.

Ühe keskmise nutitelefoni laadimine võib võtta aega umbes kolm tundi. Kuid nende jaoks, kellel pole laadimiseks alati nii palju aega, on peale lisaakude olemas veel üks lahendus – laadimise kiirendaja Legion Meter, kirjutab thewire.com.

Legion Meter, mis võimaldab laadida telefoni kuni 92 protsenti kiiremini, näeb välja nagu USB-mälupulk ja see tuleb panna otse olemasoleva laadija pistikuosa ja juhtme või siis arvuti USB pesa ja juhtme vahele. Seadmel on ka pisike OLED-ekraan, mis võimaldab valida seadeid.

Tootja andmetel saavutab parima tulemuse ehk kuni 92 protsenti kiirema laadimise iPhone 4 või 4Si arvuti kaudu laadides, iPhone 5 puhul toimub arvuti kaudu laadimine kuni 73 protsenti ning Android-telefoni puhul kuni 88 protsenti kiiremini. Pistikupesast laadimisel on ajavõit siiski oluliselt väiksem. (Vaata tabelit piltide alt!) Samuti sõltub laadimise kiirus konkreetsest operatsioonisüsteemist, telefoni aku seisukorrast jne.

Kuid siin tekib kohe küsimus – kas selline seade kõrvetab telefoniaku läbi? Tootja kinnitab, et seda ei juhtu. Esiteks saab seadet kasutades valida, kas laed Apple’i telefoni või Androidi. Selle järgi optimeerib seade laadimist vastavalt konkreetsele telefonile nii, et see oleks täiesti turvaline. Sisuliselt ütleb ta sinu telefonile, kui kiiresti ta võib ennast laadida, ilma et oma akule liiga teha.

Laadimise kiirust reguleerivad Legioni nutikad algorütmid, mis «õpivad, kuidas sa oma seadmeid kasutad ja mõõdavad sinu energiakasutust 500 korda sekundis, tagades sellega ülitäpse tulemuse». Vastavat infot näeb ka Legion Meteri ekraanil ning see aitab tuvastada, kui heas seisus on sinu nutiseadme aku.

Legion Meteri saab soetada Kickstarteri kaudu, kuid kõige soodsamad variandid on praeguseks juba otsas. Veel on võimalik seadet tellida 49 dollari ehk 36 euroga, millele lisandub 10 dollarit ehk 7 eurot postikulu (väljaspool USAd ja Kanadat).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles