Eesti inimesed ei ole valmis oma kinnisvarast loobuma

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimestel puudub emotsionaalne valmisolek oma kinnisvarast loobuma.
Inimestel puudub emotsionaalne valmisolek oma kinnisvarast loobuma. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Värskest kinnisvarauuringust selgub, et kuigi ligi kolmandik elanikest loodab pensionieas toimetulekul kinnisvarale, siis tegelikult ei ole inimesed valmis oma kinnisvarast, eelkõige kodust, loobuma.

Rahaliselt tõeliselt raskesse olukorda sattudes ei ole suurem osa kinnisvaraomanikest ehk 61 protsenti nõus omatavast kinnisvarast mitte midagi müüma.

Vaid 12 protsenti oleks nõus müüma korterit, kaheksa protsenti maavaldust, seitse protsenti suvilat või maamaja ja kuus protsenti maja või ridamaja, kus elatakse.

Uuring tõi ühtlasi välja, et majanduslikue heaolu kindlustamisel käsitlevad inimesed investeeringuna eelkõige oma kodu, mitte lisakinnisvara, maad või muid varasid, mida oleks emotsionaalselt kergem müüa.

Uuringu viis Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse tellimusel läbi konjunktuuriinstituut. Kokku küsitleti telefoni teel juhuvalikul 800 Eesti 16-aastast ja vanemat elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles