Eesti pangad on on Euroopa kõige kasumlikumad

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pangad on Euroopas kõige kasumlikumad.
Eesti pangad on Euroopas kõige kasumlikumad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti pangad on oma varade mahu juures kõige kasumlikumad Euroopa Liidus, kirjutab Äripäev.

Pangajuhtide sõnul pole selle taga mitte ahnus, vaid oskuslik majandamine.

Leht võrdles Euroopa Keskpanga statistikat, mis kõrvutab Euroopa Liidu riikide pankade keskmisi majandustulemusi. Värskeima võrdluse ehk 2012. aasta andmete põhjal on Eesti pangad omakapitali tootluse poolest Euroopa Liidu 27 riigi seas esimesel kohal.

Samuti teevad Eesti pangad kulu-tulu suhte poolest teistele ELi riikidele ära - näiteks kui meie pangad kulutasid ühe euro tulu teenimiseks ligi 44 senti, siis Rootsi pangad ligi 56 senti. Suurem osa Euroopa Liidu riike on aga Rootsistki tagapool.

Swedbanki juhi priit Perensi hinnangul on konkurents Eesti panganduses tihe ja hinnastamine toimub põhjendatult. SEB panga juhi Riho Undi sõnul on nende eesmärk teha Eestis pikaajalist äri, mitte turgu kurnata.

Suuruselt kolmandat, Nordea Eesti filiaali veebruarist juhtima hakkav Andreas Laane ütleb, et ahnusest rääkimine on pigem konflikti otsimine.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles