Kruuda: Tere tootmismahtusid impordikeeld ei peaks mõjutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tere piimatööstuse juhatuse liige Oliver Kruuda ütles Vene impordikeeldu kommenteerides, et kõigepealt tuleb ära oodata ametlikud dokumendid ja siis saab midagi otsustada.

«Euroopa Liidu ja tolliliidu reeglid on erinevad. Tolliliidu omad on osalt oluliselt täpsemad, konkreetsemad. ELi omad on rohkem enesekontroll, et ise toodad ja ise ka kontrollid, järelvalvet üldiselt ei peeta riikide sees ega ka ülepiiriselt.Tolliliidus on teisiti, kes tahab importida, see peab olema inspekteeritud ja täitma just nimelt Tolliliidu reegleid,» kirjeldas Kruuda.

Kruuda sõnul nende tootmismahtusid antud informatsioon ei peaks mõjutama, kuna nad juustu ei tooda, mida Venemaale saata. «Oleme loobunud ka Private Labelist (omamärgitooted – toim.), et kellegi teise otsus ei mõjutaks meie tegemisi,» lisas Kruuda.

Tere 2012. aasta majandusaasta aruande järgi müüs ettevõte kolmandatesse riikidesse (sh Venemaale) vaid ca 6 protsenti oma toodangust.

24. detsembril teatas Venemaa, et piirab 11 Eesti piima- ja kalaettevõtte, sh Tere, toodangu importi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles