Välismaalased pagevad Eesti kinnisvarast (2)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
See aeg, kui laenuraha eest üürikortereid kokku osteti, on mõneks ajaks läbi, nendivad kinnisvaraga tegelejad. Ent oma kodu ostmiseks on alati hea aeg.
See aeg, kui laenuraha eest üürikortereid kokku osteti, on mõneks ajaks läbi, nendivad kinnisvaraga tegelejad. Ent oma kodu ostmiseks on alati hea aeg. Foto: Eero Vabamägi

Kinnisvaramaaklerid möönavad, et juttudes, nagu müüks välismaised investorid Eestis oma vara, on omajagu tõtt.

Eri piirkondade maakleritele paistab pilt erinev. «Vastab tõele, et välismaalased on olnud pikalt rohkem müügi- kui ostulainel,» ütles kinnisvarabüroo Uus Maa juhatuse liige Igor Habal. «Erandiks on Ukraina kodanikud, kelle ostuaktiivsus on tugevalt kasvanud.»

Habal toob konkreetsed numbrid. Kui veel aastal 2021 ostsid Ukraina residendid Eestis ühe miljoni euro väärtuses kinnisvara, siis 2023. aastal 3,6 miljoni eest.

Alates 2019. aastast on välismaalased Eestis kinnisvara müünud 556 miljoni euro eest ja ostnud 438 miljoni eest – siinsest kinnisvarast on ära läinud üle 120 miljoni euro. Suuremad müüjad on olnud soomlased ja venelased, peamine põhjus geopoliitilise riski kasv meie regioonis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles