Ligi: eurokommunikatsioon tuleb praktilist laadi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Liis Treimann.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna riigikogus saadikute arupärimistele vastates, et suur osa euro tulekuga seotud teavitusest tehakse ära muu töö kõrvalt tasuta, eraldi on selleks eraldatud 11,6 miljonit krooni ja tööle võetakse kolm inimest.

Ligi sõnul oli eurokommunikatsiooni raha paigutatud valitsuse resrevfondi täiesti teadlikult ja algul oli juttu summast üle 13 miljoni krooni. Protsessi käigus edastatav info on praktilist laadi ja selle esitamine neutraalne ning valimiskampaaniaks seda tema sõnul kindlasti ei kasutata.


Täiendavalt võetakse tööle eurokommunikatsiooni projektijuht, selle assistent ja veebihaldur. Juulist on kavas üllitada turistidele mõeldud infoteatmik eurole ülemineku kohta, lisaks paigaldatakse välireklaam lennujaama ja sadamatesse. 700 000 krooni on ette nähtud turu-uuringute korraldamiseks, selleks et paremini kommunikeerida ja seda teeb uuringufirma SaarPoll.

Ligi sõnul on koostöö eurole üleminekuks kohalike omavalitsustega hea ja vaid keskerakondlik Tallinna linnavalitsus otsib vägisi negatiivseid külgi, nagu näiteks 5-euroste temaatika.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles