Automaksu kehtestamine taas päevakorral

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid kehtestaks automaksu.
Sotsid kehtestaks automaksu. Foto: SCANPIX

Kolm valitsusliidu osapoolte poliitikut kinnitasid nn krokodillide komisjoni järeldustele tuginedes, et eelarveaukude lappimiseks maksustatakse autoomanikud automaksuga ning autodel tõstetakse erisoodustusmaksuvabasid summasid.


«Möönsime, et CO2 maksustamise asjus võiks midagi kaaluda ja see võiks olla seotud auto registreerimisega ning olla ühekordne maks, kui auto soetatakse,» ütles Jürgen Ligi Reformierakonnast Eesti Päevalehele.

Margus Tsahkna Isamaa ja Res Publica Liidust tuletas meelde, et Eesti ja Leedu on tema teada ainukesed riigid Euroopas, kus ei kehti automaksu ning sama maksu arutamisvõimalust möönis ka sotsiaaldemokraat Eiki Nestor.

Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis ei hakanud auto maksustamise vastu sõdima, kuid tõdes, et vastuseisu tekitab see kindlasti.

Ligi sõnul on veelgi selgemalt kokku lepitud, et kahekordistatakse erisoodustusmaksu määra, mida ettevõte tasub lisaks töösõitudele erakasutusse antud auto pealt, ning mis võiks suures plaanis tuua riigieelarvesse juurde pool miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles