Kuressaare lennujaam saab maandumisaparatuuri sügiseks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare lennujaamahoone
Kuressaare lennujaamahoone Foto: Olev Uusmaa.

Tallinna lennujaam paigaldab Kuressaare lennuväljale rasketes ilmaoludes lendavate lennukite maandumist parandava ILS-süsteemi (Instrumental Landing System) selle aasta sügiseks.

Tallinna lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla ütles, et vastava hankega jõutakse lõpule järgmise nädala teisipäeval, kui võitja valitakse välja kahe kvalifitseerunud firma hulgast, kirjutas Meie Maa.

«Praegu on süsteemi paigaldamise tähtaeg selline, et sügiseks peab olema valmis,» märkis Taimla, lisades, et kui force majeure’i ei tule, on ILS aasta lõpus kindlasti kasutusel.

«Oleneb, kuidas nüüd kevadised ilmad tulevad ja millal saab alustada, aga tahame, et vähemalt suve lõpuks oleksime töödega ühel pool,» lausus ta.

Andres Taimla sõnul ei garanteeri ILS-süsteem siiski seda, et lennukid saavad maanduda iga ilmaga, küll aga vähendab see oluliselt riske. «Ilm on kogu aeg olnud ja kogu aeg on ka lennatud,» tõdes ta.

Estonian Airi PR-direktori Ilona Eskelineni sõnul on Kuressaares ILS-süsteem vajalik, sest just selle puudumisel on firma olnud kehvade ilmade tõttu sunnitud reise ära jätma, kuna siin tuleb maanduda silma järgi, kehva nähtavusega seda aga ohutult teha ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles