Kriitpaberi puudumisel võivad kaduda eksklusiivsed kliendid

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris oli suurim langeja Tallinna börsil Ekspress Grupi aktsia.
Veebruaris oli suurim langeja Tallinna börsil Ekspress Grupi aktsia. Foto: Peeter Langovits

Kriitpaberi kadumine lehe juurest võib mõjutada vaid neid reklaamikliente, kes tegelevad eksklusiivsete toodetega.

Nädalaleht Eesti Ekspress tegi hiljuti läbi muutuse, kus otsustati kaotada ka kriitpaberist esi- ja tagakaas.


Kuidas aga võib selline otsus mõjutada reklaamitellijaid, lehe edasist käekäiku ja milliste ettevõtete reklaamid võivad tänu sellele lehest kaduda?

Meediaagentuuri OMD haldusjuht Arno Pae sõnul suhtuvad reklaamiostjad kriitpaberisse üsna erinevalt.
«Teatav osa nõuab kriitpaberit ja pole nõus muul viisil reklaamima,» ütles Pae ja lisas, et nende osakaal on hinnanguliselt mõni üksik protsent turust.

Meediaagentuuri VIA Media juht Agne Vildi sõnul oleneb kõik siiski reklaamist ja kliendist. Kriitpaberile pannakse tema sõnul rohkem eksklusiivsete toodete või teenuste reklaame. «Või isegi lihtsalt imago-reklaame, kus soovitakse, et reklaam oleks väga kvaliteetne,» ütles Vilt.

«Seega, kui lehes enam üldse ei ole kriitpaberit, siis julgen arvata, et see leht jääb valikust välja juhul, kui on tegemist just eksklusiivtoodete reklaamiga.»

Siinkohal kinnitas ka Vilt, et osa kliente paraku soovib kriitpaberi pinda kasutada.

Teine osa eelistab Pae sõnul kriitpaberit, kuid arvestab ka muid kriteeriume. «Näiteks valides parema paigutuse ja kriidi vahel eelistab pigem esimest. Selline suhtumine on täna kõige levinum.»

Kui trükikvaliteet ja paber on sarnane, nagu uues Ekspressis, siis ei tohiks kriitpaberi puudumisest Vildi sõnul tõenäoliselt probleemi tekkida.
Sama arvas ka Pae ja lisas, et sellisel juhul peaksid kaotused turuosas olema minimaalsed, muidugi juhul kui suudetakse säilitada ajakirjanduslik kvaliteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles