Internet vähendab kirjade saatmist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti juhid Meelis Atonen, Ahti Kallaste ja Aavo Kärmas pressikonverentsil.
Eesti Posti juhid Meelis Atonen, Ahti Kallaste ja Aavo Kärmas pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Tulenevalt halvenenud majanduskeskkonnast langesid eelmisel aastal kõik postiteenuste mahud, kirjade saatmist vähendas aga eelkõige internetikeskkond.


Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste tõi esile kirjade mahu kahanemise 15 protsenti, mis tema hinnangul ei tulnud siiski niivõrd kirjaturu avamisest kui interneti e-keskkonna arengust.

Kõige suurem oli langus (39 protsenti) aga pakkide osas, kus konkurents viimasel ajal eriti terav. Ka reklaami mahud kahanesid 21 protsenti. Neil turgudel on Kallaste sõnul käimas äge hinnasõda.

Perioodika kojukande ligi 18 protsendi suuruse vähenemise taga oli mõningate ajakirjade sulgemine. Pensionite kojuviimine vähenes 71 protsenti, kuid see oli põhjustatud pensionireformist, mis lõpetas tasuta kojukande enamikule pensionäridele.

Tulude ligi 20 protsendi suurusele langusele vaatamata teenis Eesti Post mullu 2,2 miljonit krooni kasumit, sest kulutusi õnnestus vajalikul määral kärpida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles