Kriis kahandab julgust palgalisa küsida

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriis vähendab julgust napile palgale lisa küsida.
Kriis vähendab julgust napile palgale lisa küsida. Foto: Caro / Scanpix

Palgalisa küsimine nõuab kindlameelsust ja finantskriisi tingimustes on seda vaja veelgi enam, sest ettevõtted kasutavad üldist kehva majanduslikku olukorda töötajate mõjutamiseks.

Näiteks on Taanis finantskriis kaubanduses töötavate inimeste sissetulekust viinud pea poole, kuid samal ajal on paljud selle sektori ettevõtted siiski kasumis. Jätkuv finantskriis on hea ettekääne palgad praegusel tasemel hoida, vahendas Aftenposten Taani ajalehte Business.dk.

Sealse teenindustöötajate ametiühingu esimees Jørgen Hoppe ütles, et sellisest käitumisest on näiteid mitmeid ning nii teevad isegi suured ja tuntud firmad.

Samas avaldas Hoppe arvamust, et ka töötajad ise on liialt tagasihoidlikud. Seda kinnitab ka statistika: konsultatsioonifirma Capacent tehtud küsitluse järgi väldib 62 protsenti Taani töötajatest palgalisa küsimist. Neid, kes igal aastal ülemusega palga üle läbirääkimisi peavad, on taanlaste seas 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles