Jüri Käo saab 40 miljonit krooni dividende

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Suurettevõtja Jüri Käo ettevõtted on mullu jõudsalt kasumit kasvatanud, samas dividendidesaak on samaks jäänud, ettevõtja ise märgib, et üheks põhjuseks on ebakindel tulevik.

Tallinna Kaubamaja suuromanik NG Investeeringud jagab dividendidena sel aastal 120,5 miljonit krooni, selgub NG Investeeringute majandusaasta aruandest, kirjutab

Äripäev

.

«2007. aasta oli hea aasta, kõik meie ettevõtted kasvasid hästi. Võib rahul olla küll. Nii, nagu plaanisime, ka läks,» kommenteeris Käo NG Investeeringute majandustulemusi.

«Kõik ettevõtted vaatavad ettepoole. Äriühingu kõige olulisem eesmärk on kasumi teenimine. Me oma grupi ettevõtetega mingit suurt langust ei näe. Samas kasv 2008. aastal pole kindlasti ligilähedane eelmisele aastale. Tuleb olla kõige osas konservatiivne,» rääkis Käo.

Käo ainuomanduses oleva äri- ja juhtimisalase nõustamisega tegeleva OÜ Gotfriedi  kasum oli mullu 99,5 miljonit krooni, dividendideks eraldatakse 20,9 miljonit krooni.

2006. aastal olid need numbrid vastavalt 45,8 ja 21,3 miljonit krooni.

Gotfriedi põhitulud tulevad finantstuludest, ettevõte omab veerandit NG Kapitalist, mis omakorda 2/3 NG Investeeringutest, selgitas Käo. «Nii et tegu on kapitaliosaluse kasumiga. See ei ole sularaha, mida Gotfried omab, vaid kasum, mis tuleb läbi NG Investeeringute,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles