Tallinna börsi tänavune suurim rahakasvataja on Harju Elekter

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börsi tänavused suurimad tõusjad
Tallinna börsi tänavused suurimad tõusjad Illustratsioon: Postimees

Sarnaselt teistele arenevatele turgudele on Tallinna börs tänavu pakkunud häid teenimisvõimalusi , enim on omanike vara kasvatnud Harju Elekter.


Börsiindeks OMX Tallinn on aasta algusega võrreldes kerkinud ligi poole võrra ehk täpsemalt 45, 92 protsenti.
Suurima tõusu on teinud Harju Elektri aktsia. Ettevõttesse aastapäevad tagasi paigutatud 1000 krooni on enam kui kahekordistunud, sellest on tänaseks saanud 2070 krooni ehk 107 protsenti rohkem. Ka Tallinna Kaubamaja aktsiate omanikud eesotsas suurettevõtja Jüri Käoga ning Merko Ehituse omanikud võivad rõõmustada - nendegi vara on aasta algusest üle 70 protsendi kosunud ning 1000 krooni kasvanud 1730ks.

Harju Elektrit ning Tallinna Kaubamaja nimetas Eesti üks edukamaid investoreid Rene Ilves tänavusügisesel investeerimismessil Rahakompass algajatele väärtpaberiturul tegutsejatele soovitusi jagades siinse börsi ühtedeks usaldusväärsemateks ning investeerimiseks sobilikumaks ettevõtteks.

Suurimaks kaotajaks on tänavu Tallinna börsil olnud Baltika, mille aktsia on oma väärtusest aasta algusega võrreldes kaotanud 45 protsenti ehk ligi poole. Analüütikute sõnutsi on firma olukord jätkuvalt raske, kuid esimese poolaasta likviidsuskriisist on ettevõte välja tulnud. Ettevõtte riski hinnatakse siiski endiselt kõrgeks.

Eelmisel aastal enam kui miljardi krooni suuruse kahjumiga lõpetanud ning suve lõpus lühiajalise hinnaralli läbi teinud kinnisvaraarendaja Arco Vara aktsia on tänaseks aasta algusega võrreldes hinnast kaotanud enam kui viiendiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles