Maksuamet: kaupmehed peavad uued maksumärgid tellima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa maksumärk suitsupakil.
Venemaa maksumärk suitsupakil. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) teatas kaupmeeste nurina peale, et aktsiisiseaduse kohaselt on praegu keelatud sigarette müüa tubaka maksumärgile kantud maksimaalsest jaehinnast kallimalt, et need peaks müügimaksu lisandumisel uued märgid tellima. 


Sigarettide maksimaalse jaehinna sisse on arvatud lisaks toote omahinnale ka aktsiisid ja käibemaks. Seetõttu praegu tarbimisse lubatud sigarettide puhul jaemüügihinnale müügimaksu osa lisada ei saa.

«Kuna aga müügimaks jõustub Tallinnas alates 1. juunist, saavad ettevõtjad uusi maksumärke tellides juba kõrgema jaemüügihinnaga arvestada,» seisab MTA vastuses.

Maksumärgid on üleriiklikud tähised, mis tõendavad aktsiisimaksu tasumist. Kui nüüd neil olevas maksimaalses müügihinnas peaks kajastuma ka Tallinna kehtestatav müügimaks, tähendaks see seda, et Tallinnas tuleks kasutusele võtta oma maksumärgid, mis läheb vastuollu praegu kehtiva seadusega. Siiani pole ka selge, kes seda maksu koguma hakkab ja mis selle haldamine maksma läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles