Maamaksu ülempiiri ettepanek veel toetust ei leidnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamaks.
Maamaks. Foto: Caro / Scanpix

Erakonna Isamaa- ja Res Publica Liit (IRL) ettepanek kehtestada elamumaa maamaksule ülempiir ei leidnud esmaspäeval riigikogu rahanduskomisjonis toetust.


«See ettepanek pole täna veel valmis toetamiseks. Seal ei olnud tegelikult ka taustaanalüüsi juures, kuivõrd see omavalitsuste tulubaasi mõjutab,» rääkis riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas.

Rõivas lisas, et ettepanek oli esitatud kiirustades. «Sellega me teeme tööd edasi ja mingil kujul, väga võimalik, et see ka seaduseks saab,» lisa Rõivas samas.
Tema sõnul pole vaja selle küsimusega kiirustada, kuna omavalitsused planeerivad praegu tuleva aasta eelarveid ning 2010. aastal maamaksu ülempiiri kehtestada poleks korrektne. Muudatused võiks kõige varem jõustuda 2011. aastal.

Rõivas nentis samas, et osades omavalitsustes on maamaksu kergitamisega väga selgelt liiale mindud. «Ma eeskätt pean silmas Tallinna, kus see probleem on kohati ikka väga terav.»

IRL-i ettepaneku oli seada elamumaa maksustamisel ülempiiriks 960 krooni, seda sõltumata maksustatava kinnistu suurusest ja asukohast.

Ettepaneku esitas IRL-i fraktsioon valitsuse eelnõule, millega muudetakse maamaksu tasumise tähtaegu ja aastasest tasust äramaksmisele kuuluvaid summasid, samuti tõstetakse maamaksu alampiir seniselt 20 kroonilt 50 kroonile.

Maamaksu seaduse eelnõu on riigikogus lähiajal teisel ja kolmandal lugemisel, millega ta seadusena vastu võetakse. Muudatus hakkab kehtima uuest aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles