Maksuamet sai jaole uuele topeltpettusele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk.

Maksuamet on jaole saanud uuele topeltpettusele: esmalt registreerib inimene end töötuks ja saab töötu abiraha. Seejärel läheb mustalt tööle, ei maksa makse ja saab topelttulu.

Novembri kontrolli käigus leiti 24 sellist petist, vahendas Reporter.ee videolõik.

«See on kahekordne pettus,» rääkis maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe. «Kõigepealt petetakse riigilt välja töötukassa hüvitis, siis läheb pettus edasi - töötatakse täiesti mustalt, ei tasuta makse. See on väga alatu ja me suhtume väga taunimisväärselt sellesse.»

Nende 24 inimese rõõm on olnud aga üürike, sest töötu toetus nõutakse tagasi ja mustalt saadud raha pealt tuleb neil maksud ikkagi ära maksta.

Selle aasta kolme kvartali jooksul toimunud kontrollitegevuste tulemusel tuvastas amet deklareerimata ja tasumata makse kokku 857 miljoni krooni ulatuses.

Veermäe peab ettevõtete poolsete petmiste peapõhjuseks konkurentsieelise saamist. «Ettevõtte administreerimiskulud lähevad selle võrra odavamaks - sa ei pea maksma makse ja saad konkurentsieelise,» ütles Veermäe. «Me tahame tagada selle, et kõigil oleks võrdsed tingimused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles