Aastaga suurenes siseturistide arv

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisituristid Tallinna vanalinnas.
Kruiisituristid Tallinna vanalinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2013. aasta juulis 417 000 välis- ja siseturist, mis oli 11 000 turisti enam kui eelmise aasta samal ajal, teatab Statistikaamet. Enim suurenes siseturistide arv.

Juulis peatus majutusettevõtetes 136 000 siseturisti. Majutusteenuseid kasutas eelmise aastaga võrreldes üle 9000 siseturisti enam. Üle poole siseturistidest peatus Lääne- ja Lõuna-Eesti majutusettevõtetes, viiendik Põhja-Eestis. Kirde- ja Kesk-Eesti majutusettevõtete teenuseid kasutati vähem. 70% siseturistidest oli puhkusereisil. Siseturist eelistas puhkusereisiks Põhja- ja Lääne-Eestit.

Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid 281 000 välisturisti ning mulluse juuliga võrreldes suurenes välisturistide arv 1%. 65% välisturistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Soomest ja Venemaalt saabus turiste vastavalt 8% ja 6% enam kui eelmise aasta juulis.

Lätist nagu ka mitmetest teistest Euroopa riikidest saabunud turiste peatus majutusettevõtetes vähem kui aasta tagasi. Samas Aasia riikide turiste, kelle osatähtsus majutusteenuseid kasutanud välisturistide üldarvust oli väike (2%), peatus majutusettevõtetes 39% rohkem kui eelmise aasta juulis.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot ning oli eelmise aasta juuliga võrreldes euro võrra kallim. Tallinnas maksis ööpäev 38 eurot ja Lääne-Eestis 33 eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles