Swedbank: Norma tulemused oodatust paremad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma põhitegevuseks on turvavööde tootmine.
Norma põhitegevuseks on turvavööde tootmine. Foto: Andres Teiss.

Norma kolmanda kvartali tulemused olid küll oodatust paremad, kuid AutoVAZi riskide tõttu jääb aktsia hinnasiht muutmata, lausus Swedbanki analüütik Risto Hunt.


Norma 12,1 miljoni euro suuruse müügitulu asemel ootas Swedbank 10,4 miljonit eurot.

«Kuigi ka autoturul valitseb hetkel kriis, ületasid mõlemad, nii müük Venemaale kui ka Autolivile meie ootusi kolmandas kvartalis,» lausus Hunt.
Müük Venemaa klientidele oli kolmandas kvartalis 4,7 miljonit eurot Swedbanki oodatud 4,2 miljoni asemel ning müük Autolivile oli oodatud 5,3 miljoni euro asemel 6,8 miljonit eurot.

Kasumlikkuse poolest oli kolmas kvartal Hundi sõnutsi Normale esimesest ja teisest kvartalist parem. Brutomarginaal oli 9,7 protsenti, EBITDA (ärikasum enne kulumit- toim.) oli 1,1 miljonit EUR ning vastav marginaal 9 protsenti.

«Kuigi Norma tulemused ületasid meie ootusi, jätame hinnasihi samaks, kuna risk AvtoVAZ'i poolt püsib kõrge,» lausus Hunt.
Reutersi andmetel on AvtoVAZil ikka veel suured võlad kaelas ning autode müük on järsus languses. Septembris kahanes autode müük mullu sama ajaga võrreldes 43 protsenti ning aasta esimese üheksa kuu kokkuvõttes 44 protsenti.

Kuna aga Norma aktsiate turuhind on tõusnud, langetab Swedbank soovituse «Osta» pealt «Hoia» peale.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles