Norma müük kukkus pea poole võrra

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma põhitegevuseks on turvavööde tootmine.
Norma põhitegevuseks on turvavööde tootmine. Foto: Andres Teiss.

AS Norma kontserni müügi netokäive oli selle aasta kolmandas kvartalis 189 miljonit krooni, mis on 45 protsenti vähem kui läinud aastal samal ajal.


Ettevõtte teatel vähenes müük aasta varasema perioodiga Venemaa ja Ukraina klientidele koguni 67 protsendi ning teistesse riikidesse 5 protsendi võrra.

Eksport moodustas 99,3 protsenti kogu kolmanda kvartali müügikäibest ning ekspordist 48 protsenti läks Rootsi ja 39 protsenti Venemaale. 2008. aastal olid need näitajad vastavalt 26 ja 64 protsenti.

Selle aasta esimese 9 kuu müügikäibeks kujunes Normal 550 miljonit krooni, mis on 49 protsenti vähem kui 2008. aasta samal perioodil. Müük Venemaa ja Ukraina klientidele vähenes 66 protsenti ja teistele 28 protsenti.

Ostjate debitoorne võlgnevus perioodi lõpul oli 105 miljonit krooni, millest 43 protsenti moodustavad Venemaa, Ukraina ja Valgevene klientide võlgnevused. Autoliv Grupi ettevõtete debitoorne võlg moodustas 54 miljonit krooni.

Kontserni omakapital on 2009. aastal kahanenud 77 miljonit krooni, moodustades 902 miljonit krooni ehk 90 protsenti bilansi mahust.

Kontserni bilansimaht oli perioodi lõpuks 999 miljonit krooni, vähenemine sel aastal on olnud 82 miljonit krooni.

Uusi investeeringuid rakendati 2009. aastal tootmisvõimsuste kindlustamiseks ja tulevaste tulude saamiseks 25 miljoni krooni ulatuses.

Kontserni auditeerimata puhaskasum kolmandas kvartalis oli 8,6 miljonit krooni, mullu samal ajal oli see 49 miljonit krooni. Kolme esimese kvartaliga on AS Norma puhaskahjumiks kogunenud 11 miljonit krooni.

Norma kontserni põhitegevusaladeks oli autoohutusrihmade ja nende komponentide tootmine ja müük.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles