Sõerd ei pea Telekomi müüki õigeks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd
Aivar Sõerd Foto: Liis Treimann

Endine rahandusminister, Rahvaliitu kuuluv Aivar Sõerd ei pea otsust müüa riigi osalus Eesti Telekomis TeliaSonerale õigeks, kuna pikemas perspektiivis oleks see olnud riigile stabiilne rahavoog.

«Ma ei tea muidugi, mis plaanid valitsusel on eelarvepositsiooni parandamisega, /../ aga aktsiate müük iseenesest ei paranda eelarve tasakaalu,» rääkis Sõerd Vikerraadio uudistele, vahendas ERR Uudised.

Küll aga oleks aktsiate müümata jätmisel olnud järgmistel aastatel võimalik arvestada stabiilse dividendituluga, mis läheb tasakaalu arvestusse sisse, toonitas endine rahandusminister. Samas möönis ta, et majanduskriisi aegadel on dividendi ootus väiksem.

«Aga ma julgen jätkuvalt rõhutada, et pikemas perspektiivis on see hea investeering ja seda investeeringut tasuks hoida,» ütles Sõerd.

«Minna nüüd hetkeolukorda päästes väikest raha jahtima ja loobuda stabiilsest tuluallikast tulevikus on natuke lühinähelik samm, pikemas perspektiivis ma ei usu, et see kõige õigem on,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles